Κοινωνικά μέτρα για φοιτητές ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας

Δύο μέτρα, που θα έχουν στόχο την στήριξη των φοιτητών, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Το πρώτο αφορά τις μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και το δεύτερο τη δυνατότητα συμμετοχής των επί πτυχίω φοιτητών σε έκτακτη εξεταστική το Φεβρουάριο του 2013.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  σημείωσε πως δίνεται η δυνατότητα:

1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μετεγγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους

2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013 ώστε να ολοκληρώσουν νωρίτερα τις σπουδές τους

«Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών», δήλωσε ο υπουργός.

Τέλος ο κ. Αρβανιτόπουλος υποστήριξε ότι «γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτήν τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».