Στην Ινδία ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Στην Ινδία βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη με στόχο τη σύσφιγξη των στρατιωτικών και εμπορικών δεσμών των δύο χωρών.

Το ταξίδι του Ρώσου προέδρου, είναι επίσης μια ευκαιρία για να επαναβεβαιώσει η Ρωσία το ενδιαφέρον της για την Ινδία, που θεωρείται περιφερειακός της σύμμαχος και εταίρος στην ομάδα των BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα).

Μαζί με τον Ινδό πρωθυπουργό, Μανμοχάν Σινχ, ο Πούτιν αναμένεται να υπογράψει σειρά συμφωνιών για εξοπλιστικά συστήματα. Το Κρεμλίνο αναφέρει ότι αναμένεται η υπογραφή «μιας σειράς από μεγάλες συμβάσεις στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας», ένας όρος που αναφέρεται στις πωλήσεις όπλων.

«Η Ινδία και η Ρωσία είναι παράδειγμα υπεύθυνης ηγεσίας και συλλογικής δράσης στη διεθνή σκηνή», έγραψε σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «The Indian Hindu», ο Ρώσος πρόεδρος, που επιθυμεί να επιφέρει ένα ισχυρό πολιτικό πλήγμα στη Δύση και ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του νέου ανοίγματος στη νοτιοανατολική Ασία.