Στη Λιμόζ ο Γιαννάκης!

O Παναγιώτης Γιαννάκης είναι, από την Τετάρτη, ο νέος τεχνικός της Λιμόζ, με τη γαλλική ομάδα να ανακοινώνει τη συμφωνία, μέσω του επίσημου σάιτ της.

Η ανακοίνωση:

«Η Λιμόζ παρουσίασε το νέο της προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη, έναν θρύλο του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Παίκτης και προπονητής με πολλούς τίτλους στο παλμαρέ του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνέβαλε στην εξέλιξη και την άνοδο του ελληνικού μπάσκετ, κατακτώντας και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική το 1987.

Είναι μέχρι στιγμής ο μόνος που κατάφερε αυτό το απίστευτο διπλό, να έχει δηλαδή δύο αργυρά μετάλλια είτε ως παίκτης το 1989 είτε ως προπονητής το 2006 στο Παγκόσμιο.

Οι εμπειρίες του στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι εξίσου σημαντική. Έχει παίξει σε πέντε Final Four κατά τη διάρκεια της καριέρας του, παίρνοντας τον τίτλο στο Παρίσι το 1996, τρεις φορές φιναλίστ Ελλάδας (2008-2009-2010), φιναλίστ στην Ευρωλίγκα το 2010, ενώ κέρδισε και το Κύπελλο Ελλάδας το 2010.

Ο Γιαννάκης είναι μία σημαντική μπασκετική προσωπικότητα, που ήρθε στη Λιμόζ για τα επόμενα δύο χρόνια, με σκοπό να δώσει ώθηση στην ομάδα την επόμενη χρονιά στην Α΄ κατηγορία».

Αυτή είναι η πρώτη «απόπειρα, «του «Δράκου», να εργαστεί στο εξωτερικό και συνδυάζεται με την επιστροφή, της Λιμόζ, στα «σαλόνια» του γαλλικού μπάσκετ.