Στ. Κοντονής: «Θα υποστούν τις συνέπειες…»

ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΓΡΑΦΕΙΑ

Μιλώντας στη χθεσινή ημερίδα κατά της βίας ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ανέφερε πως υπάρχουν ποδοσφαιρικοί παράγοντες που επιθυμούν τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων και επισήμανε πως, αν τα καταφέρουν, αυτοί θα έχουν το πρόβλημα, γιατί τότε δεν θα τους προστατεύουν οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

«Διαλαμβάνονται στον Τύπο πληροφορίες ότι επίκειται αντίδραση από τις διεθνείς ομοσπονδίες στο νομοσχέδιο το οποίο ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα με διευρυμένη πλειοψηφία. Θέλω να πω ότι η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου και συνεννόησης με τις διεθνείς ομοσπονδίες και μια ενδεχομένως, δεν το ξέρουμε, τελεσιγραφικού τύπου παρέμβαση σχετικά με το νομοθέτημα το οποίο κυρίαρχα η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε, αποτελεί μια προβληματική εξέλιξη σε έναν καλό και εποικοδομητικό διάλογο τον οποίο είχαμε εγκαινιάσει και είχαμε προχωρήσει. Θεωρώ ότι αυτά τα προβλήματα και οι διαφορές που ενδεχομένως να υπάρχουν δεν μπορούν να λύνονται με τελεσιγραφικού τύπου παρεμβάσεις από τη μία ή την άλλη πλευρά» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού και επεσήμανε:

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε διαπιστώσει, και μη θέλοντας να… ρίξουμε λάδι στη φωτιά, ότι εγχώριοι παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν λειτουργήσει όχι προς επιβεβαίωση της προσπάθειας της κυβέρνησης, να υπάρξει δηλαδή ένα πλαίσιο συνεννόησης με τις διεθνείς ομοσπονδίες και παραμονή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παρεμβαίνουν ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση, εγχώριοι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για να υπάρξει αποβολή των ελληνικών ομάδων.

«Θα συζητούν με την κυβέρνηση χωρίς τη διεθνή προστασία»

Θέλω να τους πω με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι, εάν συμβεί το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση, την οποία επικινδύνως ακολουθούν, οι πρώτοι οι οποίοι θα έχουν να υποστούν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους θα είναι οι ίδιοι, γιατί πλέον θα συζητούν με την ελληνική κυβέρνηση χωρίς τη διεθνή προστασία. Και αυτό ας το καταλάβουν έστω και τη δωδεκάτη».

Πηγή:http://www.avgi.gr