Σλαβιάνσκ: Εγκαταλείπουν οι αντάρτες λέει η κυβέρνηση, διαψεύδουν οι φιλορώσοι

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των αυτονομιστών αυτή την εβδομάδα, έπειτα από τη διακοπή εκεχειρίας δέκα ημερών.

EC515EE81B42C556FA7232A5CCF33D33

Ένα «μεγάλο μέρος» των αυτονομιστών ανταρτών και ο αρχηγός τους εγκατέλειψαν το Σλαβιάνσκ, ένα από τα προπύργιά τους στην ανατολική Ουκρανία, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου, ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στο λογαριασμό του στο Facebook.

«Πριν ξημερώσει οι υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι ο Ιγκορ Στρελκόφ, (που κατηγορείται από το Κίεβο ότι είναι συνταγματάρχης των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού) και ένα μεγάλο μέρος των μαχητών εγκατέλειψαν το Σλαβιάνσκ προκαλώντας σύγχυση στους λίγους άνδρες τους που παραμένουν εκεί»

Χθες, Παρασκευή, ο Ιγκoρ Στρελκόφ απηύθυνε έκκληση στη Μόσχα για βοήθεια τονίζοντας ότι χωρίς τη βοήθειά της το Σλαβιάνσκ σύντομα θα πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Κιέβου.

Ωστόσο φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία διέψευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες φέρονται να εγκαταλείπουν το προπύργιό τους στο Σλαβιάνσκ και ότι αυτοκινητοπομπή τους με αυτονομιστές και πολεμοφόδια αναχώρησε από το Σλαβιάνσκ για την πόλη Κραματόρσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των αυτονομιστών αυτή την εβδομάδα, έπειτα από τη διακοπή εκεχειρίας δέκα ημερών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα