Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την Cosco

H σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ εγκρίθηκε – μετά και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις – με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, ωστόσο η κυβέρνηση δέχθηκε έντονο «σφυροκόπημα» από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Στο στόχαστρο βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, στον απόηχο της επιστολής της COSCOπρος τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία κατήγγειλε ανατροπή βασικών σημείων της συμφωνίας.

Οι διαθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης φάνηκαν από νωρίς, καθώς ζήτησαν επίμονα τη διακοπή της συνεδρίασης και κάλεσαν την κυβέρνηση να καταθέσει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο. Ο κ. Δρίτσας «συναίνεσε» στο αίτημα της αντιπολίτευσης για διακοπή και ύστερα από σχεδόν δύο ώρες κατέθεσε τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στα επίμαχα άρθρα, στο πλαίσιο του υπομνήματος της Cosco.

Ο κ. Δρίτσας δέχθηκε τα πυρά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «δήθεν ιδεολόγους» πολιτικούς που κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στους υπουργικούς θώκους. Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση σημειώνοντας: «Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα μαζί σας αλλά ξεπεράσατε τον εαυτό σας», ενώ επανέλαβε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι τελικά ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η επικύρωση της σύμβασης ήρθε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ήταν ότι η κυβέρνηση είχε σκοπό να υπαναχωρήσει σε αυτά που είχε συμφωνήσει. Τόνισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση υπονομεύει οποιαδήποτε επιχειρηματική πρωτοβουλία. «Η ασφάλεια δικαίου προϋποθέτει οι κυβερνήσεις να τηρούν την υπογραφή τους. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι η επιτομή της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διώξει και τους λίγους επενδυτές που επιμένουν να θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η συμπεριφορά αυτή εκθέτει όλη τη χώρα, σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος «και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του και τα στελέχη του».

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η ομιλία του πρόεδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας. «Πριν από μερικές μέρες με τυμπανοκρουσίες ο πρωθυπουργός μας παρουσίασε το όραμα του για την ανάπτυξη. Σήμερα πριν τελειώσει ο μήνας οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψίχουλα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που μπορούν να έχει η κυβέρνηση απέναντι στους πιθανούς ξένους επενδυτές» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ακόμη, σημείωσε πως «γελούν όσοι σκέφτονται να επενδύσουν στη χώρα μας με όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο τις τελευταίες ώρες», ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση με την υπογραφή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ως «ιστορία του παραλόγου».

 

Πηγή real.gr