Σκληρή απάντηση ΠΑΣΟΚ στην πρόταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ

veniz-tspr

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε έτοιμο κείμενο- απάντησης στην αναμενόμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων.

Σε ένα κέιμενο δέκα σελίδων, το ΠΑΣΟΚ απαντά στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι και στο τι θα γίνει με τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια. Τα οποία παρά την συμφωνία Βενιζέλου είναι διαλυμένα.

Στις 10 σελίδες της απάντησής του αναφέρει περιληπτικά:

Χαρακτηρίζει το κείμενο της πρότασης για την εξεταστική ως ένα κείμενο διαφυγής που όμως, όπως τονίζεται, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως οδός διαφυγής για τον κ. Τσίπρα και το στενό του κύκλο.

Στο σημείωμα σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για μια ακόμη φορά τη γραμμή της συκοφαντικής επίθεσης κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, στην προσπάθειά του να απεμπλακεί από το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται και το οποίο δεν του επιτρέπει να πει τίποτα επί της ουσίας για την προοπτική της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ στην “πρώτη απάντηση” όπως λέει χαρακτηριστικά τονίζει ότι όσα υποστήριξε πρόσφατα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των υποβρυχίων είναι μια «εύσχημη υπεκφυγή» τα.

Στο κείμενο του αιτήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κυρίως κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς οι περισσότερες σελίδες αναφέρονται στη νόμο που υπέγραψε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας το 2010.

Το ΠΑΣΟΚ λέει για «συμμάζεμα» της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από «δυστοκία 40 ημερών» για την κατάθεση της πρότασης και κατηγορεί ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «υποδέχθηκε στους κόλπους του στελέχη της ομάδας Τσοχατζόπουλου [και] τώρα “διαμαρτύρεται” γιατί ο νόμος του 2010 κατήργησε τα “Αντισταθμιστικά Ωφελήματα” που λειτούργησαν ως αγωγός παρανόμων πληρωμών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εφάπτεται εξ αντικειμένου με αυτούς που θίχτηκαν λόγω της ακύρωσης των αρχικών συμβάσεων […] εφάπτεται όμως εξ αντικειμένου και με τα συμφέροντα που ήθελαν πάντα και θέλουν και τώρα είτε τον έλεγχο είτε το κλείσιμο και τη διάλυση του Σκαραμαγκά προς ίδιον όφελος. Μήπως ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ονόματα;» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Τίθεται πλέον -εξ αντικειμένου τουλάχιστον- ζήτημα εξυπηρέτησης -από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του- συγκεκριμένων συμφερόντων που συνδέονται με τις αμυντικές προμήθειες και την ναυπηγική βιομηχανία, πέραν των συμφερόντων που επενδύουν γενικά στο αδιέξοδο, στην οικονομική καταστροφή της χώρας» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται δηλαδή κατά ενός νόμου που αφορά τα υποβρύχια και τον Σκαραμαγκά, ενώ τώρα, πριν από λίγους μήνες, δήλωσε “παρών” και ουσιαστικά στήριζε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για το ναυπηγείο της Ελευσίνας και τις πυραυλάκατους του Πολεμικού Ναυτικού» δηλώνει το ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας το ΠΑΣΟΚ αναφέρει «Η επιλογή του κ. Τσίπρα να επιτεθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ζήτημα ναυπηγεία/υποβρύχια κατέρρευσε παταγωδώς. Η πρόταση που μετά από δυστοκία 40 ημερών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, παρά τη σοβαροφάνειά της, είναι “απορία ψάλτου βήξ”. Δεν υπάρχει καμία απάντηση “για την ταμπακέρα”. Για τα σκληρά ερωτήματα που απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον κ. Τσίπρα στην πρόσφατη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας».

«Το κείμενο που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι μια εύσχημη υπεκφυγή. Δεν θα περάσει. Ο κ. Τσίπρας είναι αναγκασμένος να έρθει στη Βουλή γιατί αυτοεγκλωβίστηκε στις συκοφαντίες του και οφείλει πλέον πολλές κρίσιμες απαντήσεις. Τον περιμένουμε».