Σκίτσο της Guardian για τη Μέρκελ

Σύμφωνα με χιουμοριστικό σκίτσο της βρετανικής εφημερίδας η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είναι ο αρχηγός μιας ομάδας ορειβατών, οι οποίοι προσπαθούν να ανεβούν στο βουνό καο ο έλληνας από δίπλα παραπαίει.

Το σκίτσο αυτό θέλει απλά να δείξει πως η αυστηρή πολιτική και η λιτότητα που προτείνει η κυρία Μέρκελ στην Ευρώπη έχει οδηγήσει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία να βρίσκονται πολύ κοντά με τη χρεωκοπεία.

‘Εάν οι πιο αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης καταρρεύσουν, η πρώτη που θα πέσει στον γκρεμό είναι η Ελλάδα, και ακόμα και εάν μερικοί πιστεύουν πως κάτι τέτοιο θα ευχαριστήσει την Γερμανία, είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουν ότι η Γερμανία θα μπορέσει έτσι απλά να επιστρέψει όπως ήταν πριν’, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ενώ καταλήγει λέγοντας: ‘η Γερμανία έχει αποκομίσει οικονομικά μερίσματα από την συμμετοχή της στο ενιαίο νόμισμα την τελευταία δεκαετία, και τώρα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένη να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης. Με τρεις εβδομάδες να απομένουν έως τις ελληνικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο αντίμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει, είναι η ώρα της απόφασης για το Βερολίνο, όσο είναι και για την Αθήνα’.