Σκάνδαλο χρηματισμού και στην ΙΑΑF!

ImageHandler3Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και ανέκριναν τον Λαμίν Ντιάκ, που μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ήταν πρόεδρος της IAAF, αλλά και τον πρώην νομικό σύμβουλό της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου Χαμπίμπ Σισέ, με τις κατηγορίες ότι έλαβαν χρήματα, προκειμένου να συγκαλύψουν σκάνδαλο ντόπινγκ Ρώσων αθλητών. Και στους δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «παθητική διαφθορά» και ξέπλυμα χρήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από καταβολή εγγύησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώην στέλεχος του οργανισμού, ο συνταξιούχος διευθυντής του τμήματος αντι-ντόπιγκ Γκάμπριελ Ντολέ, βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση στη Νίκαια και ανακρίνεται.

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Λαμίν Ντιάκ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «Η IAAF επιβεβαιώνει ότι, παράλληλα με την έρευνα της WADA και αυτήν της ανεξάρτητης επιτροπής ηθικής της παγκόσμιας ομοσπονδίας σχετικά με τις καταγγελία για παραβίαση των κανονισμών χρήσης απαγορευμένων ουσιών, έχει εμπλακεί στην υπόθεση και η γαλλική αστυνομία. Η IAAF συνεργάζεται απόλυτα σε όλη τη διαδικασία των ερευνών από την ημέρα της έναρξής τους. Η γαλλική αστυνομία επισκέφτηκε χθες τα γραφεία της IAAF για να συνεχίσει την έρευνά της και να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία. Προς το παρόν δεν θα γίνουν άλλα σχόλια από την IAAF».

Οι αποκαλύψεις είδαν αρχικά το φως τον περασμένο Δεκέμβριο από το γερμανικό κανάλι ARD, με τη ρωσική ομοσπονδία να απορρίπτει άμεσα τις κατηγορίες. Η WADA, όμως, έκανε γνωστό ότι θα διεξαγάγει έρευνα, η οποία τελικά οδήγησε στη σύλληψη του 82χρονου παράγοντα και των συνεργατών του.

Πηγή: http://www.avgi.gr