ΣΥΡΙΖΑ: Το πόρισμα για τον "εκλεκτό" του Σαμαρά διαψεύδει πλήρως τη ΝΔ

«Ο καταλογισμός προστίμων ύψους 3,3 εκ. ευρώ στον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στέλεχος της ΝΔ, Σταύρο Παπασταύρου από το ΚΕΦΟΜΕΠ, αποδεικνύει πως οι ελεγκτικές υπηρεσίες της χώρας έχουν ως μοναδικό κριτήριο τη φορολογική δικαιοσύνη και όχι την υποταγή σε πολιτικές πιέσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο έλεγχος γίνεται με την επίβλεψη της ελληνικής δικαιοσύνης (μέσω των Οικονομικών Εισαγγελέων).

«Το νέο πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ για τον «εκλεκτό» του κ. Σαμαρά («Μακάρι να ‘χαμε στην Ελλάδα δέκα Σταύρους Παπασταύρους!», τόνιζε με στόμφο σε συνεδρίαση της Βουλής τον περασμένο Απρίλιο ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) φαίνεται πως διαψεύδουν πλήρως τη ΝΔ, η οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε σπεύσει να υπερασπιστεί τον κ. Παπασταυρου, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωση της για «συκοφαντία που πέφτει στο κενό»», σημειώνει το κυβερνών κόμμα και συμπληρώνει:

«Η διαχρονική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την πλήρη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους είναι δεδομένη. Μέχρι την οριστικοποίηση της απόφασης, επισημαίνουμε πως το καθήκον όλων των κυβερνήσεων είναι η πλήρης και χωρίς διακρίσεις τήρηση των κανόνων δικαίου. Αν το τελικό πόρισμα για τον κ. Παπασταύρου επιβεβαιώσει το προσωρινό, θα είναι μάλλον δύσκολο να διαψευστούν όσοι έκαναν λόγο για άσκηση πολιτικών πιέσεων στη Δικαιοσύνη από την πλευρά των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να προστατευτούν τα «δικά τους παιδιά»».