Συνταγή: καραμελωμένα μήλα… κατά της χοληστερίνης!

images

Είναι γνωστό ότι τα φρούτα κρύβουν απίστευτα πολλές βιταμίνες και άλλα στοιχεία που βοηθούν και ενισχύουν τον ανθρώπινο οργανισμό, λίγοι όμως γνωρίζουν ποια είναι αυτά τα συστατικά και σε ποια φρούτα.

Τι καλύτερο λοιπόν, από το να συνδυάσουμε τα φρούτα με τα αγαπημένα όλων… τα γλυκά!

Σας προτείνουμε μια «γλυκιά» συνταγή που καταπολεμά την χοληστερίνη, αφού οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι πολυφαινόλες, καθώς και η μικρή ποσότητα λιπαρών οξέων Ω3, που εμπεριέχεται στα μήλα είναι αποδεικνύονται θαυματουργές.

Υλικά 4 ατόμων (Προετοιμασία 20΄-Ψήσιμο 20)
4 μήλα
70gr μαύρη ζάχαρη
κουτ. σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 κουτ. γλυκού μαργαρίνη ελαιολάδου διαίτης
Παρασκευή: Πλένετε και κόβετε τα μήλα σε τέταρτα. Αφαιρείτε το κεντρικό κομμάτι
με τα κουκούτσια.
Ξανακόβετε τα τέταρτα των μήλων σε χοντρές φέτες.
Τα πασπαλίζετε με μαύρη ζάχαρη και τα αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν
για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.
Βάζετε σε άλλο τηγάνι να καβουρδιστούν τα αμύγδαλα και τα ρίχνετε πάνω στα καραμελωμένα αμύγδαλα.