Συνέντευξη με τον Γιάννη Καρανταλή πρόεδρο του ΙΕΚ Δέλτα

Έχοντας μπει στην 5η δεκαετία λειτουργίας του το Ι.Ι.Ε.Κ ΔΕΛΤΑ παραμένει το μεγαλύτερο και καλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, προσφέροντας στους νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα της αγοράς εργασίας. Ο Πρόέδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιάννης Καρανταλής μας μιλά για τα κομμάτια που συνθέτουν την επιτυχία.

 

Φέτος συμπληρώνονται 42 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εκπαίδευσης. Πως ξεκίνησε και που στοχεύει η «Δέλτα»;

Το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ αποτελεί τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό όμιλο επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα. Έχοντας ήδη επικρατήσει στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης εδώ και τέσσερις δεκαετίες, θέτουμε ως πρώτιστο στόχο για το 2013 την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και την άριστη παροχή υπηρεσιών στους χιλιάδες νέους που εμπιστεύονται σε εμάς το μέλλον τους.

 

Πως κατάφερε το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ να φτάσει στην κορυφή;

Με συνεχή ανανέωση. Κάνουμε συνεχείς επενδύσεις και φροντίζουμε τα εργαστήρια μας να θυμίζουν σύγχρονους επαγγελματικούς χώρους. Τόσο το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη έχει εγκαινιάσει νέους χώρους σε κεντρικά κτίρια των δύο πόλεων, ενώ έχει διατεθεί κονδύλι για ανανέωση εξοπλισμών και αναλωσίμων.

 

Ποιες είναι οι προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων;

Οι 56 ειδικότητες που λειτουργούν στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ είναι προσεκτικά επιλεγμένες με βάση τη ζήτηση τους στην αγορά εργασίας. Οι απόφοιτοι αποκτούν αναγνωρισμένο Κρατικό δίπλωμα (κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης) και για την ένταξη τους στην αγορά έχει οργανώθει ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Λειτουργεί πρωτοποριακά το Γραφείο Σταδιοδρομίας που φροντίζει για τη σύνταξη των βιογραφικών και την προετοιμασία για τη συνέντευξη, διοργανώνει τις ετήσιες «Ημέρες Καριέρας» και από το 2008 έγινε το πρώτο ΙΕΚ που απέκτησε το δικό του site ευρέσεως εργασίας www.iekdeltajobs.gr για άμεση σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά. Η επιτυχία αποδεικνύεται από τις χιλιάδες αποφοίτων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά ή έχουν αποκτήσει τις δικές τους επιχειρήσεις.

 

Ποιες ειδικότητες έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη ζήτηση;

Οι τάσεις υποδεικνύουν ότι τα τεχνικά και τεχνολογικά επαγγέλματα έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση και ζήτηση στην αγορά. Είναι προτιμότερο λοιπόν για κάποιον νέο να εξειδικευτεί σε κάποιο επάγγελμα πρακτικής φύσεως, παρά να ακολουθήσει τη θεωρητική κατεύθυνση.

 

 

Ποια είναι η συμβουλή σας προς τους νέους που βρίσκονται σε αναζήτηση για το μέλλον τους;

Τους προτρέπω να εμπιστευτούν την εμπειρία του Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ και να μη διστάσουν να μας επισκεφθούν για να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προγράμματα σπουδών. Θα διαπιστώσουν έτσι  την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης, την υπεροχή σε τεχνολογικό εξοπλισμό, τις παροχές που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών –δωρεάν ξένες γλώσσες, κατάρτιση στο ECDL-, αλλά και την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας.

 

Πληροφορίες – Εγγραφές:

Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ Αθήνας: Ιουλιανού 33 & Γ’ Σεπτεμβρίου, τ: 210 8225983

Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ Θεσ/νίκης: Ερμού 45, πλ. Αριστοτέλους, τ: 2310 226 318

www.delta-iek.gr / www.iekdeltajobs.gr / www.iekdeltaradio.gr