Συνελήφθη στην Ανάβυσσο ο Χρ. Ξηρός – Ρουκέτα, εκρηκτικά και 7 Καλάσνικοφ βρήκε η Αντιτρομοκρατική

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ - ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ - ΣΥΛΛΗΨΗ

Μετά από αναζήτηση ενός χρόνου, συνελήφθη το μεσημέρι στην Ανάβυσσο της Αττικής ο Χριστόδουλος Ξηρός. Αντιαρματική ρουκέτα, 7 Καλάσνικοφ και βαρέλι με εκρηκτικά, τα μέχρι στιγμής ευρήματα σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Κάτοικοι της περιοχής μαρτυρούν ότι τον είχαν τον είχα προσέξει, πως κυκλοφορούσε συνέχεια με το ποδήλατο και πως τον θεωρούσαν κάτι σαν «κλοσάρ», «τρελό» της περιοχής

Ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη» Χρ. Ξηρός είχε αποδράσει στις αρχές του 2014, όταν και παραβίασε τους όρους της άδειας που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημ. Τσακνάκης, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε πληροφορίες ότι ο Ξηρός βρισκόταν στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία και ερευνούσε για τρεις μήνες. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ ο Ξηρός οδηγούσε ποδήλατο, ήταν μεταμφιεσμένος φορώντας ξανθιά περούκα με μακριά μαλλιά και έφερε όπλο με μία σφαίρα στη θαλάμη και άλλες 13 πάνω του, με τους αριθμούς ξυσμένους. Η σύλληψη ήταν αιφνιδιαστική και ο συλληφθείς δεν έφερε αντίσταση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι τον είχαν προσέξει να κυκλοφορεί συχνά με το ποδήλατο και πως τον θεωρούσαν κάτι σαν «κλοσάρ», «τρελό» της περιοχής.

Η Αντιτρομοκρατική, όπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά τη σύλληψη, ξεκίνησε εξονυχιστικές έρευνες στο σπίτι που έμενε ο Ξηρός και τα πρώτα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, βρέθηκε μία αντιαρματική ρουκέτα, ένα βαρέλι με εκρηκτική ύλη και αυτοσχέδιο στόμιο, 7 όπλα Καλάσνικοφ, καθώς και σακκιά με άμμο τα οποία, όπως πιστεύει η ΕΛΑΣ, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κατευθύνουν το ωστικό κύμα σε πιθανή βομβιστική επίθεση. Από τα ευρήματα αυτά, η Αστυνομία συμπεραίνει ότι ο Ξηρός ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα, είτε μόνος του είτε με συνεργούς. Οι έρευνες στο σπίτι συνεχιζόταν όλη τη νύχτα.

Πάντως, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ διέψευσε τα περί ύπαρξης βαν της οικογένειας Ξηρού στην περιοχή, ενώ αρνήθηκε ότι η Αντιτρομοκρατική προσποιήθηκε τροχαίο ατύχημα, προκειμένου να προχωρήσει στη σύλληψη του καταζητούμενου. Ωστόσο, έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν γίνεται να αποκαλυφθούν οι μέθοδοι της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έρευνες διεξάγονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως το Λουτράκι, και περιοχές της Ηπείρου και της βόρειας Ελλάδας.

Πηγή:http://www.avgi.gr