Συνελήφθη 21χρονος στη Θεσσαλονίκη ο οποίος «ανέβαζε» στο Facebook γυμνές φωτογραφίες 19χρονης

09090b2630de8e5a3e20579b9718de84_LΣτα χέρια της αστυνομίας έπεσε 21χρονος στη Θεσσαλονίκη ο οποίος έφτιαξε ψεύτικο προφίλ στο Facebook για να εκδικηθεί μία 19χρονη.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθώς και για απειλή, εξύβριση και δυσφήμηση.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας την καταγγελία την έκανε 19χρονη η οποία ανέφερε ότι ο 21χρονος την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει μέσω διαδικτύου γυμνές φωτογραφίες της, που είχε στην κατοχή του. Οπως διαπιστώθηκε ο 21χρονος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο Facebook με το όνομα της 19χρονης και «ανέβασε» τις γυμνές φωτογραφίες ενώ από το συγκεκριμένο προφίλ είχαν σταλεί αιτήματα φιλίας σε συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, κατά τρόπο ώστε να γίνουν αποδέκτες των αναρτημένων φωτογραφιών. Μετά την καταγγελία ο 21χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, κάρτες μνήμης, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, μαζί με την κάρτα SIM. Ο 21χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του  οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: http://www.seleo.gr