«Σύμμαχος στους πολίτες θα πρέπει πλέον να γίνει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας»

Δούρου: Η ΕΝΠΕ να γίνει συμπαραστάτης στους κοινωνικούς αγώνες

CAD29088F806EDDCC1E51928AF7C5A8D
Σύμμαχο στους πολίτες και συμπαραστάτη στους κοινωνικούς αγώνες θα πρέπει πλέον να αποτελέσει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, σημείωσε η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση για τις εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Όπως σημείωσε η κ. Δούρου, η ΕΝΠΕ θα πρέπει πλέον «να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον αγώνα για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της πατρίδας. Να γίνει η φωνή και άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας στους θεσμούς της ΕΕ, στην Επιτροπή των Περιφερειών».

Η κ. Δούρου είπε ότι η δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα «μπορεί να είναι παράλληλα και πρόκληση δράσης για την δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση» και διατύπωσε δυο προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Περιφέρειες της χώρας: την εύρεση λύσεων στο εσωτερικό με διεκδικήσεις από την κεντρική εξουσία «που υιοθετεί μία εργαλειακή αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης», προκειμένου οι Περιφέρειες να διαδραματίσουν ένα νέο ρόλο για την προστασία του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος. Και δεύτερον, με διεκδικήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, απασχόληση και αλληλεγγύη.