Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λασίθι για την Υγεία

Βασικό αίτημά της ήταν η ενίσχυση του νοσοκομείου

5D99C8B337D7298B6DEBFCF399F1BD7D
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και γενικότερα για θέματα υγείας του νομού Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Για μια συγκέντρωση, που όμοιά της σε επίπεδο συμμετοχής κόσμου δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στον Άγιο Νικόλαο, κάνει λόγο το neakriti.gr .

Βασικό αίτημά της ήταν η ενίσχυση του νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του ως κεντρικό νοσοκομείο και να λειτουργεί ολοκληρωμένα ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Νεκτάριος, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Μανουσάκης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ζητώντας την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών με την πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Λασίθι.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πήραν μέρος πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές, τοπικοί φορείς, οι επαγγελματίες και έμποροι έκλεισαν τα καταστήματά τους και το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:30 έως τις 14:30, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση.