Σγουρός για τα χθεσινά επεισόδια: «Γίναμε μαλλιά κουβάρια»

psa

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, σημειώθηκαν επεισόδια.
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, επιβεβαίωσε τα επεισόδια.

«Γίναμε μαλλιά κουβάρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «υπήρξε πρόκληση από την πλευρά του κ. Τσουκαλά, ο οποίος ήταν απαράδεκτος, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να πει, παρακίνησε αυτούς που ήταν στα θεωρεία για να γίνει η σύρραξη και τελικά έγινε η σύρραξη».

Ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι στη συνεδρίαση είχαν πάει «κάποιοι πολίτες οι οποίοι είναι περιφερόμενοι σε όλα τα θέματα για τα οποία έχουν αντίθετη γνώμη, που από την πρώτη στιγμή αποδοκίμαζαν και βρίζανε εναντίον των περιφερειακών συμβούλων. Αυτό στο τέλος έγινε σύρραξη».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγούλης, έσπρωξε ένα περιφερειακό σύμβουλο. «Δεν είναι δυνατόν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να έχει αυτή τη συμπεριφορά», υποστήριξε ο περιφερειάρχης Αττικής.

«Το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Σγουρός.
Ο περιφερειάρχης εξήγησε πως η ένταση προκλήθηκε λόγω της διαφωνίας που υπήρξε σχετικά με την γνωμοτοδοτική απόφαση την οποία επρόκειτο να λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον Αστέρα. «Στον Αστέρα Βουλιαγμένης είναι τρία συγκροτήματα. Το ένα συγκρότημα, το οποίο δεν λειτουργεί, θέλουν να το γκρεμίσουμε και να κανούμε εκεί κατοικίες και να μειωθεί ο δομήσιμος χώρος, από ας πούμε 100 τ.μ. να γίνει 80 τ.μ., με όλες τις περιβαλλοντικές μελέτες. Αυτοί σώνει και καλά να μην περάσει».
Εκτίμησε ωστόσο ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί. «Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την αντιπαράθεση είναι αυτό που έχει επικρατήσει εδώ και καιρό στην χώρα μας, είναι η λογική του μαύρου – άσπρου».