Σφοδρή κριτική ανταρτών στην αντιπολίτευση

photoΣφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση από τους αντάρτες, που με ανακοίνωση τους δηλώνουν πως η συριακή επανάσταση, απέτυχε λόγω της συνεχιζόμενης διχόνοιας.

Η σύνοδος που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ανέδειξε τα προβλήματα του Εθνικού Συνασπισμού των Δυνάμεων της Επανάστασης και της Αντιπολίτευσης, με τα μέλη να αδυνατούν να βρουν τους εκπροσώπους για την διεθνή διάσκεψη ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, μετά από απόφαση της Αμερικής και της Ρωσίας.

«Αυτή η αρνητικότητα έχει οδηγήσει στην κατάφωρη ανάμειξη διεθνών και περιφερειακών δυνάμεων χωρίς σεβασμό στην εθνική βούληση» αναφέρει ηα ανακοίνωση των ανταρτών.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντας στην σύνοδο και τους παρατηρητές, ο πόλεμος στον οποίο επιδίδονται η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για τον έλεγχο της συριακής αντιπολίτευσης είναι η βασική αιτία της εμπλοκής αυτής.

Ο σύρος ιστορικός διαφωνών Μισέλ Κίλο, μαρξιστής και μη θρησκευόμενος, ο οποίος εξελέγη για να ενταχθεί στον Συνασπισμό, κατήγγειλε και αυτός την ανικανότητα της αντιπολίτευσης στη λήψη αποφάσεων. » Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στις τάξεις του συνασπισμού». δήλωσε χθες ο κ. Κίλο στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια, διαψεύδοντας την ανάμειξη της Σαουδικής Αραβίας υπέρ του συνασπισμού. «Ουδέποτε εξαρτηθήκαμε από πρεσβευτές, κράτη και πολιτικό χρήμα.»

Παράλληλα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη  του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ώστε να συζητηθεί ψήφισμα που καταδικάζει την ύπαρξη «ξένων μαχητών» στο Κουσείρ όπου συνεχίζονται οι μάχες.