Σε επίσχεση απο σήμερα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥΠενθήμερη επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ ξεκινούν από σήμερα οι συμβεβλημένοι γιατροί του οργανισμού.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός αδυνατεί πλέον να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του τόσο απέναντι στους ασφαλισμένους όσο και απέναντι στους ιατρούς, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, ενώ με νόημα προσθέτει οτι: «αδυνατεί ή δεν θέλει να καταλάβει ότι οι συμβεβλημένοι κλινικοί, κλινικοεργαστηριακοί και εργαστηριακοί ιατροί δεν μπορούμε πλέον να χρηματοδοτούμε την πρωτοβάθμια υγεία μένοντας απλήρωτοι επί σειρά ετών».

Οι γιατροί διεκδικούν ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2011, απλήρωτες οφειλές του 10% των επισκέψεων από το 2012, τρέχουσες αμοιβές που δεν δρομολογούνται και έχουν φέρει τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε οριακά σημεία ρευστότητας, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι. «Πολλαπλά κουρέματα, clawback rebate στις ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις έχουν καταστήσει πρακτικά ζημιογόνα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μέσω της σύμβασης».

Οι γιατροί ζητούν άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης με τον οργανισμό και συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πηγή: http://www.avgi.gr