Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, συμμετέχουν στη νέα 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας ως τρόπο διαμαρτυρίας για τα νέα σκληρά μετρά που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

Στην απεργία, που συμπίπτει με τη Σύνοδο Κορυφής, παίρνουν μέρος πολλοί κλάδοι εργαζομένων, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, σε τράπεζες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε πλοία και λιμάνια, στην Υγεία και την Παιδεία.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργανώνουν στις 11 το πρωί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα (10:30) στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει χωριστή συγκέντρωση.

Απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα.

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, πραγματοποίησαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας τους ως τις 9.

Τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο ολόκληρο το 24ωρο ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού δεν θα εκτελούν κανένα δρομολόγιο με αποτέλεσμα το μετρό να φτάνει μέχρι το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Χειρόφρενο σηκώνουν από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και οι οδηγοί Ταξί σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι αυτοκινητιστές της Θεσσαλονίκης θα απεργήσουν όλο το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι σε 48ωρες απεργίες βρίσκονται από χθες νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι και συμβολαιογράφοι ενώ οι δικηγόροι πραγματοποιούν από χθες 3ήμερη αποχή.