Σαρδέλες

σαρδελεςΥλικά
1 κιλό σαρδέλες

αλεύρι

λίγο λάδι και λεμόνι

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

τυρί φέτα τριμμένη

μαϊντανό ψιλοκομμένο

σκόρδο ψιλοκομμένο

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση
1ος τρόπος:
Αφαιρούμε το κόκκαλο από τις σαρδέλες και τις ανοίγουμε στη μέση. Τις ραντίζουμε με νερό και τις αλατίζουμε. Βάζουμε τις σαρδέλες στο τηγάνι χωρίς λάδι και τις ψήνουμε. Τις βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω ρίγανη. Ανακατεύουμε λίγο μαϊντανό, λίγο λάδι και λίγο λεμόνι και τις περιχύνουμε.

2ος τρόπος
Αφαιρούμε το κόκκαλο από τις σαρδέλες και τις ανοίγουμε στη μέση. Τις ραντίζουμε με νερό και τις αλατίζουμε. Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ λίγη φέτα, πιπεριά, σκόρδο και ρίγανη. Παίρνουμε μια σαρδέλα και την αλευρώνουμε. Στη μέση της, όπως είναι ανοιχτή, βάζουμε λίγη γέμιση και την καλύπτουμε με άλλη μια σαρδέλα, σαν σάντουιτς. Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λάδι και βάζουμε τις σαρδέλες να τηγανιστούν.

Πηγή —> vefashouse.gr