Σάκης Μπουλάς: Ο ασυμβίβαστος του ελληνικού θεάματος που κοίταξε τον καρκίνο κατάματα

1j2kk89qw98Ηθοποιός, τραγουδιστής, στιχουργός, αλλά πάνω από όλα άνθρωπος.

Αυτό έλεγαν φίλοι και συνεργάτες του Σάκη Μπουλά, που τα ξημερώματα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Ένας άνθρωπος που ξεχώριζε για το ήθος του, την «σταράτη» ιδεολογία του αλλά και τον επαναστατικό του τρόπο με τον οποίο έβλεπε τα πράγματα.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης καριέρας του, άφησε πολλά παραπάνω μέσα από τηλεοπτικές και μουσικές συμμετοχές. Άφησε μια ολόκληρη κουλτούρα, την οποία υποστήριξε με έναν ροκ τρόπο ζωής και που τον διατήρησε σε όλα τα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε και αγάπησε τον Πειραιά παρόλο που γεννήθηκε στο Κιλκίς και παρόλο που οι γονείς του επέμεναν να ασχοληθεί με τα νομικά και να γίνει δικηγόρος, είχε ‘‘κολλήσει’’ ήδη το καλλιτεχνικό μικρόβιο. Έκανε εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεργάστηκε με μεγάλες προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής, όπως την Αφροδίτη Μάνου, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Μίμη Πλέσσα.

Ιδιαίτερα ξεχωριστές έμειναν οι εμφανίσεις του με τον Γιάννη Ζουγανέλη εντός και εκτός της μικρής οθόνης, σε μουσικές σκηνές αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Κατέκτησε την δεκαετία του 80 με τον Γιάννη Ζουγανέλη χάρη στο ιδιαίτερο χιούμορ τους και στο πιο ριζοσπαστικό τρόπο που βλέπουν τα πράγματα. Ο ίδιος πάντα έλεγε πως πρέπει να κάνεις αυτό που σου αρέσει με οποιοδήποτε κόστος.