Ρουπακιώτης: Η θεωρία των δύο άκρων ευτελίζει τον κοινοβουλευτισμό και διαχωρίζει την χώρα

index

Ύστερα απο τις τελευταίες αποκαλύψεις για την Χρυσή Αυγή και τις ενέργειες της, ο κ. Ρουπακιώτης εκτίμησε πως:

1. Το μέγεθος της ανεργίας, οι δεινές οικονομικές επιβαρύνσεις, το μεταναστευτικό πρόβλημα και η γενικότερη ανασφάλεια των πολιτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κυρίαρχη πολιτική δεν πείθει, δημιουργούν το πεδίο μέσα στο οποίο οι πολίτες εκφράζονται από εκδίκηση ή θυμό ή απόγνωση απέναντι σε αυτούς που θεωρούν υπαίτιους για τις κακουχίες τους.
2. Η άρνηση προώθησης στη Βουλή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου χρεώνεται αποκλειστικά στους κυβερνητικούς κύκλους της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι στερήθηκε η δυνατότητα από τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής να εκπέμψουν μήνυμα προς την κοινωνία, ότι βρίσκονται σταθερά σε αντίθεση προς την Χ.Α. γιατί είναι δύναμη επικίνδυνη για τους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
3. Η πολιτική διαχείριση της Χρυσής Αυγής από τις κυρίαρχες δυνάμεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υλοποιείται, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, με εκλογική και μόνο σκοπιμότητα. Μετράνε δηλαδή το κόμμα της Χ.Α ανάλογα με το αν χάνουν ή κερδίζουν ψήφους για τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς τους προς αυτό.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προβάλουν τη θεωρία περί δύο άκρων τα οποία ορίζουν μεταξύ του κόμματος της Χ.Α. και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι, βάναυσα και ευτελιστικά για τον κοινοβουλευτισμό και τους κανόνες του δημοκρατικού πολιτεύματος, τέμνουν την πολιτική ζωή της χώρας και διαχωρίζουν την κοινωνία μόνο και μόνο για την επιδίωξη οφέλους για τις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν.
Ως προς αυτό, τα κόμματα της Βουλής οφείλουν έμπρακτα να αποδοκιμάσουν και να σταθούν ενάντια στην αντίληψη περί δύο άκρων, πρώτον γιατί είναι ολέθρια για την πολιτική ζωή και τους θεσμούς και δεύτερον γιατί επιχειρείται η δημιουργία ενός διπόλου πολιτικής εξουσίας, βλάπτοντας τα άλλα κόμματα και την αντίληψη του πολυπολισμού, που ζωογονεί όπως πιστεύω τη δημοκρατία.