Ρύζι με κάρι, πιπεριές και γαρίδες

39bfcfa84c0a7b111ace3509333cbdd2_XLΥλικά συνταγής(για 4 μερίδες):

2 φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι βρασμένο
4 κ.σ. σουσαμέλαιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε φέτες
3 αυγά
1 κ.σ. κάρι
2 φλ. τσαγιού μικρές γαρίδες καθαρισμένες

 

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το σουσαμέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ. Σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄, μέχρι αυτές να αλλάξουν χρώμα.
2. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε τα αυγά.
3. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους, ενώνοντας έτσι τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το κάρι και αλατοπιπερώνουμε.

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Πηγή —-> argiro.gr