Πρωτοσέλιδο στη Wall Street ο Τσίπρας

«Ο επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα, αυξάνοντας την ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους απογοητευμένους πιστωτές της, δήλωσε ότι αν κοπεί η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. η Αθήνα να σταματήσει θα αποπληρώνει τα χρέη της», γράφει σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal, φιλοξενόντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες σελίδες του με εκτενές ρεπορτάζ.

Στο άρθρο αναλύονται τα αποτελέσματα που θα προκύψουν αν η Ελλαδα δει την «πόρτα της εξόδου» από την Ευρωζώνη.

«Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα επιβραδύνει την υπόλοιπη ζώνη του ευρώ. Αντ’ αυτού η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει πρακτικές προσανατολισμένες στην ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση».

«Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του κου Τσίπρα είναι έτοιμο να κερδίσει τις εκλογές, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες η Ελλάδα να κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα τους Ευρωπαίους πιστωτές σε ότι αφορά το πρόγραμμα λιτότητας», αναφέρει η εφημερίδα.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι βασικό θέμα στη συνάντηση των G8, θα είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος, προκειμένου το πρόβλημα να μην επεκταθεί κ σε άλλες χώρες όπως Ισπανία και Πορτογαλία.