Προσωρινή λύση στο ζήτημα των φαρμάκων

Προσωρινή λύση δόθηκε στο σοβαρό ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις στα φάρμακα τα οποία ήταν απολύτως αναγκαία για τη θεραπεία βαρέως πασχόντων ασθενών, κυρίως καρκινοπαθών.

Με την υπογραφή του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, Χρήστου Κίττα, μπαίνει τέλος στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν χορηγούσαν τα ακριβά σκευάσματα, λόγω οφειλών του Δημοσίου κι έτσι τα ράφια των νοσοκομείων και των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ παρέμεναν αναγκαστικά αδειανά.

Βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη, μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και φαρμακευτικών εταιρειών, η κατάσταση έως την Τετάρτη 6 Ιουνίου θα έχει ομαλοποιηθεί.

Το ποσό για την εξυπηρέτηση των ασθενών το επόμενο διάστημα έχει ήδη εκταμιευθεί και θα δοθεί στις φαρμακευτικές εταιρείες. Πάντως, πρόκειται μάλλον για μια προσωρινή λύση, δεδομένου ότι εκταμιεύτηκε συγκεκριμένο ποσό έως ότου εξομαλυνθεί η αγορά.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει αμέσως μετά, καθώς τα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των ασφαλισμένων του είναι περιορισμένα.