Προειδοποιεί το Βερολίνο.

Προβληματισμού στο Βερολίνο από το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

«Η καινούργια ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει θα πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή του μίγματος των μέτρων λιτότητας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που η Ελλάδα συμφώνησε με αντάλλαγμα τα πακέτα βοήθειας» δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ , τονίζοντας ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να δει ποιο κυβερνητικό σχήμα θα είναι βιώσιμο την επομένη των κοινοβουλευτικών εκλογών».

Η Γερμανία, δέχεται να συνεργαστεί με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά η Μέρκελ προειδοποιεί ότι «το πιο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η εφαρμογή των συμφωνηθέντων προγραμμάτων».

«Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν ως μέρος των διεθνών προγραμμάτων βοήθειας που χορηγήθηκαν στην Αθήνα, συνιστούν τη βάση της οικονομικής ανάκαμψης με βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε η Πία Αρενκίλντε Χάνσεν, μια από τις εκπροσώπους της Κομισιόν.

Παράλληλα, μέχρι την Πέμπτη, ο Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις προσπάθειές του για το σχηματισμό κυβέρνησης, διαφορετικά ο Αλέξης Τσίπρας έχει σειρά και αν και εκείνος δεν τα καταφέρει, τα ινία περνάνε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.