«Προ των πυλών ο διεθνής εξευτελισμός»

ÓÕÍ.ÔÕÐÏÕ ÃÉÁ ÔÇÍ ÁÖÇ ÔÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÇÓ ÖËÏÃÁÓ ÊÁÉ ÔÇÍ ËÁÌÐÁÄÇÄÑÏÌÉÁ ÔÙÍ ÏËÕÌÐÉÁÊÙÍ ÁÃÙÍÙÍ ÔÏÕ ËÏÍÄÉÍÏÕΓια τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τις Ελληνικές Ομοσπονδίες εδώ και καιρό μίλησε Σπύρος Ζαννιάς στον NovaSpor Fm 94,6.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τένις:
Για την κατάσταση που ισχύει:
«Έχει διαμορφωθεί ένα περίεργο κλίμα. Η συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών είναι τρελή. Δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι αν γλυτώσουμε ένα ευρώ από τον αθλητισμό θα μπαίνουν εφτά στο ταμείο της υγείας. Ακόμη, και στο… γήπεδο της Τρόικας να παίξουμε οι διοργανώσεις σε όλη τη χώρα επιστρέφουν χρήματα μέσω του ΦΠΑ από αυτά που επιχορηγεί το κράτος. Δεν μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό ότι οι ομοσπονδίες προσφέρουν στο κράτος. Εμείς η ομοσπονδία του τένις επιστρέφουμε 1.300.000 μέσω του ΦΠΑ. Οι περικοπές που έχουν γίνει σε όλες τις Ομοσπονδίες είναι 65 με 70%».

Για την ομοσπονδία του τένις:

«Υπάρχουν 50 διεθνή πρωταθλήματα, αν δεν είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας στην παγκόσμια ομοσπονδία θα δεχτούμε μεγάλα πρόστιμα. Ακόμη, πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει με όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή, με τις εθνικές ομάδες που δεν θα μπορούν να πάνε στο εξωτερικό. Ο διεθνής εξευτελισμός είναι προ των πυλών».