Πρ. Παυλόπουλος: Το πρόβλημα της διαφθοράς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος Κωνσταντίνο Μπακούρη είχει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Υποδεχόμενος τον Κ. Μπακούρη ο Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι «το γεγονός πως ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει την σημερινή ημέρα ως «Ημέρα Διαφάνειας» δείχνει ότι το πρόβλημα της διαφθοράς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι ένα θέμα παγκόσμιο».

«Πέρα από τις τεράστιες καταστροφικές οικονομικές συνέπειές της, η διαφθορά είναι ο πιο επικίνδυνος υποδόριος εχθρός της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Επιχειρεί να συνθλίψει και τους τρεις πυλώνες της, τις τρεις εξουσίες, δηλαδή τη νομοθετική, την εκτελεστική και την δικαστική. Καιρός, λοιπόν, να αντιληφθούμε ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας είναι αγώνας κοινός όλων μας».

«Είναι θέμα νοοτροπίας μιας ολόκληρης κοινωνίας. Την οποία νοοτροπία πρέπει να εμπεδώσουμε για να υπερασπισθούμε τον τόπο μας», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος τόνισε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε βέβαια εκτός απ΄ αυτό είναι πώς μπορούμε να αλλάξουμε τις νοοτροπίες και η καινούργια γενιά να είναι διαφορετική η κουλτούρα της και εκεί χρειαζόμαστε παραδείγματα από τους ηγέτες όλης της κοινωνίας και από τους πολιτικούς».

«Εκεί νομίζω ότι έχουμε ένα έλλειμμα ακόμα, από όλους μας σαν ηγέτες και από τους πολιτικούς για να μπορέσουμε να δώσουμε τα παραδείγματα που πρέπει ώστε να αλλάξει η νοοτροπία», πρόσθεσε ο κ. Μπακούρης, συμπληρώνοντας: «Διότι αν κερδίσουμε την καταστολή, αλλά δεν έχουμε καλούς πολίτες, στο τέλος δεν γίνεται να κερδίσουμε τον πόλεμο».

Πηγή: http://www.avgi.gr