Ποτάμι: Εκτός λίστας ο Νίκος Δήμου και η Αναστασία Λαμπρία

dimou-nikos-1-573x400Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Tribune.gr δεν θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο, που θα κατεβάσει το Ποτάμι στις ευρωεκλογές, η Αναστασία Λαμπρία και ο Νίκος Δήμου.

 

Δύο πρόσωπα κομβικά στην διαμόρφωση του νέου κόμματος αφού η πρώτη είναι πνευματική μητέρα του τίτλου του κόμματος ενώ ο δεύτερος στήριξε από την αρχή την προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη και βγήκε μπροστά με δημόσιες εμφανίσεις του εκπροσωπώντας το νέο κόμμα.

 

Η Αναστασία Λαμπρία, είναι κόρη του αείμνηστου Τάκη Λαμπρία, στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δημοσιογράφος και κριτικός βιβλίου επί 18 χρόνια στη «Mεσημβρινή», συνιδιοκτήτρια από το 1995 του εκδοτικού οίκου Ποταμός.

 

Το όνομα του εκδοτικού οίκου είναι που στάθηκε αφορμή για να ονομαστεί το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη Το Ποτάμι.

 

Για την Αναστασία Λαμπρία δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο λόγο δεν θα μετέχει στην ευρωλίστα.

 

Όσον αφορά τον Νίκο Δήμου,σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχει θέμα μετά την εμφάνισή του στον ΣΚΑΙ όπου είχε μιλήσει για «παράγοντες του εξωτερικού» που θέλουν να στηρίξουν τα προγράμματα απασχόλησης που προτείνει το Ποτάμι και που λένε στα στελέχη του Ποταμού «προχωρείστε και εμείς θα σας στηρίξουμε».

 

Αρκετά στελέχη του Ποταμού φέρονται έντονα ενοχλημένα από αυτή την δημόσια δήλωση του Νίκου Δήμου και για την εικόνα που έδινε στους ψηφοφόρους μία τέτοια δήλωση.

 

Μάλιστα τα στελέχη αυτά δεν ικανοποιήθηκαν ούτε μετά την ανασκευή της δήλωσης όπου ο Νίκος Δήμου έκανε λόγο για «διακρατική χρηματοδότηση» και όχι για επιχειρηματική χρηματοδότηση από παράγοντες του εξωτερικού.

Όμως και ο ίδιος ο Νίκος Δήμου φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον θόρυβο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του αυτές.