Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρο επιλέγουν οι Βρετανοί τουρίστες

Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρο επιλέγουν οι Βρετανοί τουρίστες

Οι Βρετανοί τουρίστες στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο για τις θερινές διακοπές τους, φοβούμενοι ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση των βρετανικών ταξιδιωτικών πρακτορείων (Abta).

Σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2015 οι κρατήσεις για την Πορτογαλία έχουν αυξηθεί κατά 29%, για την Ισπανία κατά 26% και για την Κύπρο 18%. Αυξημένες εμφανίζονται επίσης οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών στην Ιταλία (+12%), τη Μάλτα (+5%) και, σε μικρότερο βαθμό, στη Γαλλία (+1%).

«Η πτώση των κρατήσεων για παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Τυνησία και η Αίγυπτος, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις ταξιδιωτικές οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών (σ.σ. της Βρετανίας) οδήγησε στην αύξηση της δημοτικότητας των τουριστικών προορισμών κυρίως της δυτικής Μεσογείου», σημειώνει η Abta.

Η Ένωση τονίζει ότι «υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα στην Ελλάδα» και ότι η «γενική μείωση του αριθμού των επισκεπτών της Τουρκίας δίνει επίσης μια επιλογή» για τους τουρίστες που δεν έχουν κλείσει ακόμη το ξενοδοχείο τους για τις θερινές διακοπές τους.

Πέρσι σημειώθηκαν στην Τυνησία δύο πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, μία στο Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας τον Μάρτιο (22 νεκροί) και άλλη μία σε ένα ξενοδοχείο της πόλης Σους τον Ιούνιο (38 νεκροί, εκ των οποίων οι 30 ήταν Βρετανοί). Στην Αίγυπτο, στα τέλη Οκτωβρίου συνετρίβη ένα αεροσκάφος Airbus A-321 της ρωσικής εταιρείας Metrojet με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άνθρωποι. Την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροπλάνου ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Το Λονδίνο ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς το δημοφιλές θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας.

Στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί επίσης μια σειρά από επιθέσεις που αποδίδονται στους Κούρδους αντάρτες ή στους τζιχαντιστές, όπως εκείνη που έγινε τον Ιανουάριο στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 Γερμανοί τουρίστες.

Το 2015 οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες ήταν κατά σειρά η Ισπανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr