Πονοκέφαλος στα δύο μεγάλα κόμματα.

Πονοκέφαλος έχει δημιουργηθεί στα δύο μεγάλα κόμματα τις τελευταίες ημέρες από τα αποτελέσματα των κρυφών δημοσκοπήσεων (δηλαδή αυτών που δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας και γίνονται για λογαριασμό των κομμάτων), καθώς σε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, όπως αυτή των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, ο δικομματισμός αποτελεί πια παρελθόν.

Σύμφωνα με τα ποσοστά, μια ικανοποιητική συσπείρωση γύρω από τις δύο μεγάλες δυνάμεις παρουσιάζουν οι «κλασσικοί» ψηφοφόροι ηλικίας 50 και πάνω.

Χιλιάδες όμως νέοι ψηφοφόροι, είναι αυτοί που είτε δηλώνουν αποχή από τις επερχόμενες εκλογές, είτε αφήνουν εν λευκώ τη ψήφο τους.

Το ποσοστό μάλιστα των νέων αυτών, σκαρφάλωσε στο 15%, δημιουργώνοτας πολλά ερωτηματικά και φέρνοντας περισσότερα σύννεφα στο πολιτικό προσκήνιο για το ποιά θα είναι τελικά η κατάσταση το πρωί της Δευτέρας της 7 Μαϊου.

Άνεργοι, νέοι και  μικρομεσαίοι επαγγελματίες που συνήθιζαν να ψηφίζουν εναλλάξ τα δύο μεγάλα κόμματα, τώρα πια φαίνεται πως η επιλογή τους θα είναι διαφορετική.

Ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, καθώς την επόμενη μέρα δεν κρίνεται ποιός θα έχει τα σκύπτρα της χώρας, αλλά κρίνονται τα πάντα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε τη σημασία που έχει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, αναφερόμενος σε «οριζόντιο κόμμα δραχμής» , πετώντας το μπαλάκι ουσιαστικά στον Α.Σαμαρά.

Με τους δύο «μεγάλους» να τσακώνονται και να πετάνε καυστικά σχόλια ο ένας στον άλλον, παρατηρείται μια αυξητική τάση στα μικρά κόμματα. Κάποια διατηρούν τα ποσοστά που πάντοτε είχαν και κάποια άλλα –ιδίως της αριστεράς- ανεβάζουν το ποσοστό προτίμησής τους.

Παράλληλα, στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε: «Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας, κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές».