Πολιτικές παρενέργειες για το γάλα: Επιμένει στην αντίθεσή του ο Χαρακόπουλος

0D283088B547BF4EE1470615BDB62BE6Πολιτικές παρενέργειες προκαλούν οι πιέσεις της τρόικας. Ενδεικτικό είναι ότι στο θέμα του γάλακτος ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επιμένει στην αντίθεσή του.

Κύκλοι του αναπληρωτή υπουργού σημείωναν για τις χθεσινές εξελίξεις: «Μετά την πρόταση για κατάργηση του όρου “φρέσκο γάλα” που αποδείξαμε ότι χρησιμοποιείται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Μετά την φαιδρή πρόταση για “φρέσκο εμφιαλωμένο γάλα δύο ημερών” που αποδείξαμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει. Σήμερα βλέπουμε σε ΜΜΕ να επανέρχεται ως δήθεν υποχώρηση η περυσινή πρόταση για φρέσκο γάλα 10 ημερών. Στην ουσία πρόκειται για την ίδια πρόταση με άλλο ένδυμα. Τα αποτελέσματα ωστόσο θα είναι τα ίδια: καταστροφικό χτύπημα στην αγελαδοτροφία και αθρόες εισαγωγές γάλακτος που θα επιφέρουν δραματική αύξηση του ελλείμματος στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο. Και όλα αυτά με αμφίβολο όφελος για τον καταναλωτή στην τελική τιμή. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και αυτή η πρόταση να έχει την τύχη των προηγούμενων”.

Το θέμα του γάλακτος όμως προκαλεί αντιδράσεις και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης και εκφράζονται φόβοι ότι όταν έλθει στην βουλή θα υπάρξουν απώλειες.