Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Λάος απο κακές καιρικές συνθήκες – 49 νεκροί

63547B8AFC95DFBFFFD7B5004E02AB10

Αεροπλάνο του κρατικού αερομεταφορέα του Λάος, Lao Airlines, συνετρίβη χθες Τετάρτη στις 4.10 μμ (τοπική ώρα ), στον ποταμό Μεκόνγκ, κοντά στην πόλη Πάξε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 49 επιβαίνοντες σε αυτό, ανάμεσά τους και υπήκοοι δέκα ξένων χωρών.
Αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας, η οποία διατήρησε την ανωνυμία της, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι 44 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα επέβαιναν στην πτήση QV301 από την πρωτεύουσα προς την Πάξε, στα νότια της χώρας, υπό κακές καιρικές συνθήκες, στις οποίες οφείλεται το αεροπορικό δυστύχημα.
«Οι κακές καιρικές συνθήκες καθώς το αεροσκάφος ετοιμαζόταν να προσγειωθεί ενδεχομένως να ευθύνονται για το δυστύχημα. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, αλλά εξακολουθούμε να διεξάγουμε έρευνες», είπε η αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την λίστα επιβατών της αεροπορικής εταιρείας, στους 44 επιβάτες του αεροσκάφους βρίσκονταν 17 από το Λάος, πέντε Αυστραλοί, επτά Γάλλοι, πέντε Ταϊλανδοί, τρεις Κορεάτες, δύο Βιετναμέζοι, ένας Αμερικανός, ένας Καναδός, ένας Κινέζος, ένας Μαλαίος και ένας Ταϊβανέζος.