Ποινικές διώξεις σε Διώτη και Καπελέρη

assets_LARGE_t_420_54149972Την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των πρώην προϊσταμένων του ΣΔΟΕ κ.κ. Ιωάννη Διώτη και Ι. Καπελέρη, παραγγέλνει ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, σχετικά με την υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός αποφάσισε την συνέχεια των ερευνών για τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ενώ σε ό,τι αφορά την συνεργάτιδα του κ. Διώτη δικηγόρο Γαλάτεια Μανέ, έκρινε ότι το σκέλος αυτό της υπόθεσης θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο.

Ειδικότερα, για τον κ. Διώτη ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου, ενώ ποινική δίωξη για απιστία ζητείται για τον κ. Καπελέρη. Οι διώξεις από τον οικονομικό εισαγγελέα, έρχονται την ώρα που η Ολομέλεια της Βουλής ξεκινά τη συζήτηση για την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Πιο συγκεκριμένα το πόρισμα της επιτροπής ζητά την παραπομπή του για τα κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.