Πλένουν τα μωρά με εμφιαλωμένο νερό στο νοσοκομείο

ΜΩΡΟ - ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ -

Ακόμα και με εμφιαλωμένο νερό πλένουν τα μωρά σε μαιευτική κλινική της Κρήτης, αφού το κεντρικό σύστημα νερού έχει βγει εκτός λειτουργίας.

Η αλήθεια είναι ότι ένα νεογνό λίγων ωρών έως και ημερών δεν μπορεί να δεχθεί στο τρυφερό δερματάκι του το νερό του δικτύου ύδρευσης, καθώς είναι επιβαρυμένο με χλώριο. Η ακόμα πιο σκληρή αλήθεια είναι ότι εδώ και 15 μέρες στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου λόγω βλάβης στο σύστημα φιλτραρίσματος του νερού, τα νεογνά πλένονται με εμφιαλωμένο νερό.

«Διέκοψε» τη συνεργασία ο προμηθευτής του φίλτρου

Οι σχετικές πιστώσεις έχουν διακοπεί, με αποτέλεσμα και ο προμηθευτής του φίλτρου να φέρεται απρόθυμος να αποκαταστήσει την καθαριότητα του νερού στη μαιευτική κλινική του πολύπαθου νοσοκομείου του Ρεθύμνου.

Είναι ακόμα μια ιστορία που προκαλεί τραγέλαφο και ταυτόχρονα προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι σε προβλήματα που δε θα μπορούν να έχουν μια γόνιμη εναλλακτική λύση.

«Το πρόβλημα θα αποκατασταθεί»

Η προσωρινή διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος δια στόματος του επικεφαλής, Σπύρου Μικρούλη, διαβεβαιώνει ότι εξασφαλίσθηκε και πιστώθηκε το σχετικό κονδύλιο, όπως και ότι εντός των ημερών θα αποκατασταθεί η καθαριότητα και η ασφάλεια του νερού στην κλινική, βάζοντας τέλος στην περιπέτεια των νέων γονιών και των νεογνών τους. Σε άθλια κατάσταση πάντως βρίσκεται και το υδραυλικό σύστημα του κτιρίου, όπως και οι αντλίες που βρίσκονται συχνά σε βλάβη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου υπάρχουν ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό και αναλώσιμα και δυστυχώς δε φαίνεται να είναι και η τελευταία, αφού καθημερινά οι δωρεές της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, στηρίζουν τα λειτουργικά έξοδα και κρατούν όρθια την μονάδα υγείας, παρέχοντας από σύριγγες και επιδέσμους μέχρι και με φάρμακα και απολυμαντικά σκευάσματα.

Πηγή: http://www.neakriti.gr