Μητσοτάκης: ποιοί κρύβονται πίσω από το κλαμπ της δραχμής

 

Σκληρή επίθεση εναντίον εκείνων που κρύβονται πίσω από το “κλαμπ της δραχμής”, εξαπέλυσε ο πρώτος βουλευτής Β΄ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα το απόγευμα.

«Πίσω από το λεγόμενο «κλαμπ της δραχμής» κρύβονται αυτοί που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό ώστε να έρθουν να αγοράσουν τα απομεινάρια της Ελλάδας, αλλά και υπερχρεωμένοι επιχειρηματίες και εκδοτικά συμφέροντα».

Με αυτά του τα λεγόμενα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διάλεξε αυτόματα το “στρατόπεδο” των πολιτών και της κοινωνίας, περνώντας έτσι μήνυμα στην επιχειρηματική ελίτ που ψάχνει συμμάχους για το νέο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, ότι αυτός δεν πρόκειται να τους υποστηρίξει.

«Όσοι υποστηρίζουν πως είναι δυνατή η καταγγελία της δανειακής σύμβασης ψεύδονται ευθέως. Ο Αλέκος Αλαβάνος με τη χθεσινή του παρέμβαση είπε τα πράγματα έξω από τα δόντια, ότι δηλαδή η καταγγελία της σύμβασης σημαίνει έξοδο από το ευρώ», επισήμανε.

Ακόμη εκτίμησε ότι δεν είναι βέβαιο ότι το Δημόσιο θα μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του από τον Ιούνιο, και κάλεσε τον Λουκά Παπαδήμο να περιγράψει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά και τα κόμματα από τη μεριά τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ ενός κεντροδεξιού μετώπου από τη ΝΔ για την παραμονή της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, παρά τα όποια προβλήματα έχει η παράταξη μετά το αποτυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα.