Οι πιο ωραίοι φούρνοι της Αθήνας

Το NewsVoice.gr συνεχίζοντας την βόλτα στα μαγαζιά για τα Χριστούγεννα συνάντησε τους πιο γευστικούς και ωραίους φούρνους της Αθήνας και σας τους παρουσιάζει:

ΠΝΥΚΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όσοι έχουν δοκιμάσει το ψωμί της Πνύκας καταλαβαίνουν πως πρόκειται για μία γεύση που δύσκολα την αλλάζεις και για ένα προϊόν ιδιαίτερο. «Βγαίνει ένα πολύ πλούσιο αποτέλεσμα. Ίσως λίγο ιδιόρρυθμο στη γεύση για κάποιον που δοκιμάζει πρώτη φορά αλλά μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά από τα υπόλοιπα ψωμιά. Έχει μέσα σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και το φτιάχνουμε με προζύμι, δε χρησιμοποιούμε μαγιά και άλλα διογκωτικά. Αυτό φυσικά έχει και άλλη διαδικασία. Ο φούρνος στην πραγματικότητα δε μένει ποτέ άδειος αφού ξεκινάμε να φτιάχνουμε το προζύμι γύρω στις 11 το βράδυ. Ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και το αφήνουμε για περίπου τρεις ώρες στον πάγκο να φουσκώσει. Μετά προσθέτουμε ξανά αλεύρι και νερό και ψήνουμε το καθένα όση ώρα χρειάζεται. Ακόμη, βάζουμε πολύ λίγο αλάτι, γεγονός που το κάνει πιο υγιεινό και κατάλληλο για άτομα με προβλήματα υγείας.»
Κάτι που κάνει το ψωμί στην Πνύκα ακόμη πιο ξεχωριστό είναι το γεγονός πως διαθέτει δικό της μύλο, αυστριακής κατασκευής με πέτρες από τη Νάξο. Αυτό επιτρέπει στον αρτοποιό να αλέθει ο ίδιος το σιτάρι, κρατώντας όλα τα μέρη του. Έτσι προκύπτει ένα αλεύρι ολικής άλεσης που διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά.

Πρατίνου 13 Παγκράτι, τηλ. 210-72.51.941
Πετράκη 24 Σύνταγμα, τηλ. 210-32.45.162
Τοσίτσα 26 Εξάρχεια, τηλ. 210-38.12.817
LandsKrongasse 1-3, 1010 Βιέννη,Αυστρία, +43(0)1252162

weblink: pnyka.com.gr

ΧΡΗΣΤΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στον αριθμό Βουλιαγμένης 70 στην γωνία, βρίσκεται ο φούρνος του κ. Χρήστου Ανδρέα, ο οποίος δείχνει ξεχωριστό ζήλο για τον κλάδο της αρτοποιίας όντας και Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών στην Αθήνα. Ο φούρνος υποδειγματικός, κάτι που δεν περιμένει κανείς να βρει εύκολα στο κέντρο της Αθήνας.

Μία μόνο φράση του ιδιοκτήτη εξηγεί και την φιλοσοφία του φούρνου: «Επιμονή στην ποιότητα».
•    Ψωμί με θυμάρι
•    Χωριάτικο με προζύμι στα ξύλα Κόβεται η… καρβέλα με το κιλό, και βγαίνει σε 2 τύπους, άσπρη και σκούρα (η διαφορά στο αλεύρι)
•    Τυρόπιτες και σπανακόπιτες βγαίνουν και σε μπουκίτσες, και στριφτή τυρόπιτα. Η σφολιάτα είναι πραγματική χωριάτικη, ανοιγμένη στο χέρι!
•    Τα κουλούρια φτιάχνονται με μέλι, καρύδι και σταφίδα, όπως και το πολύσπορο κριτσίνι, το οποίο μάλιστα προμηθεύονται γνωστά restaurants του Κολωνακίου.

Α. Χρήστου
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 70, Ν. Κόσμος
Τηλ: 210.9270744
Αχαρνών 254, Πατήσια
Τηλ: 210.8662729
Ιπποκράτους 132α, Αθήνα
Τηλ: 210.3636434

weblink:  christou-bakery.gr

ΑΡΤΙΣΤΟΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από το 1910 ξεκινά η ενασχόληση της οικογένειας με την αρτοποιία στην Αθήνα. Από το 1988 τα ηνία έχει αναλάβει ο Γιώργος Χριστοδούλου με ιδιαίτερη επιτυχία. Στα 3 καταστήματα στο κέντρο της πόλης θα βρεις πολλά είδη ζυμωτού ψωμιού, κουλουριών, κερασμάτων, αλλά και παγωτό δικής του παραγωγής. Must, το τσουρέκι.

Δοκίμασε: Κριτσίνια, ροζέδες (γλυκό με αμυγδαλόψιχα), πατατομπουκιές, σπανακοπιτάκια, γλυκά ταψιού,  τσουρέκι, κουλουράκια.

Κεντρικό κατάστημα :
Σπ. Τρικούπη 61 & Μετσόβου, Εξάρχεια
+30 210 8211029
Α΄ Υποκατάστημα :
Σόλωνος 81, Αθήνα
+30 210 3629489
Β΄ Υποκατάστημα :
Σκουφά 41, Κολωνάκι
+30 210 3607907

weblink: artiston.gr