Πικραμμένος: κανείς μας δε θα πάρει χρήματα

«Θα παρακαλούσα όχι πολλές δηλώσεις, περιττές συνεντεύξεις και, κυρίως, όχι δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν», δήλωσε ο Παναγιώτης Πικραμμένος στο υπουργικό του συμβούλιο.

Ακόμη, τους παρακάλεσε να αρνηθούν τους μισθούς που δικαιούνται και  τόνισε πως πρέπει όλα τα μέλη της κυβέρνησης να δηλώσουν πως «δεν θα εκταμιευθεί οιοδήποτε ποσό από το δημόσιο ταμείο. Έχουμε όλοι κάποιες αμοιβές που παίρνουμε από την κύρια μας θέση, επομένως δεν βλέπω την ανάγκη για 30 μέρες να έχουμε κάποιες ειδικές απολαβές. Ακούω ευχαρίστως τις απόψεις σας πάνω στο θέμα αυτό».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης είπε πως «είμεθα απολύτως σύμφωνοι, κύριε πρόεδρε. Με το θέμα αυτό συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί».

«Δεν θα ήθελα ούτε λιμουζίνες, ούτε πολλά ταξίδια, ούτε τέτοια πράγματα. Μπορούμε να αρκεστούμε στα ελάχιστα, σε αυτά τα οποία μας παρέχει αυτή τη στιγμή το δοκιμαζόμενο κράτος», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το θέμα της εμφάνισής του ή όχι στις συνόδους του ΝΑΤΟ αλλά και σε αυτήν της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί καθώς όπως τόνισε «με διαβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο θέμα το οποίο να μπορεί να οδηγήσει σε κάποια κρίση», είπε.

«Με ασφάλεια και ηρεμία να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές και σε πολιτική λύση», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας.