Περίεργες αλλεργίες

Όλοι θα έχουμε ακούσει  για αλλεργία στη σκόνη, σε κάποια ζώα, στη γύρη και σε άλλα τέτοια παρόμοια πράγματα. Αλλεργία στον ήλιο όμως; Ή ακόμη χειρότερα στα λεφτά; Παρακάτω, δίνονται οι 10 πιο περίεργες αλλεργίες, που όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως κάθε είδος τέτοιας ενόχλησης:

1. στα ΛΕΦΤΑ

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που εμφανίζουν φουσκάλες, φαγούρα, πρήξιμο όταν αγγίζουν τα λεφτά. Ο λόγος; Το νικέλιο και οι χρωστικές που περιέχουν και η μεγάλη ευαισθησία τους σε αυτά.

2. στο ΚΙΝΗΤΟ

Για τους περισσότερους είναι απόλαυση να μιλάνε, να δουλεύουν και να χρησιμοποιούν το κινητό τους ως μέσο ψυχαγωγίας. Φανταστείτε αν δεν μπορούσατε να μιλήσετε στο κινητό, τι θα κάνατε; Τι κάνει το κινητό τόσο επικίνδυνο; Για άλλη μια φορά το νικέλιο, αλλά μαζί και με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει το κινητό.

3. στον ΗΛΙΟ

Τι πιο ωραίο να βρίσκεσαι καλοκαίρι σε μια παραλία. Αν νομίζετε ότι όλοι συμφωνούν, κάνετε λάθος. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που κρύβονται από τον ήλιο σαν τους βρικόλακες αφού αρχίζουν να εμφανίζουν κοκκινίλες, φουσκάλες, φαγούρα και έντονο πόνο στο δέρμα τους μόλις εκτεθούν σε αυτόν.

4. στο ΝΕΡΟ

Ας πούμε ότι κοιμάσαι μέρα και βγαίνεις τη νύχτα έξω για να αποφύγεις τον Ήλιο, αν έχεις όμως αλλεργία στο νερό τι κάνεις;Η εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμα ικανοποιητικά αλλά μάλλον είναι στις προσμίξεις του νερού από άλλες ουσίες.

5. στο ΣΕΞ

Όχι ακριβώς στη πράξη αλλά στο σπερματικό υγρό που μπορεί να προκαλέσει αρκετή ενόχληση ώστε να φτάσει μια γυναίκα να αρνείται το σεξ.

6. στο ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ

Εξαιτίας κάποιων χημικών ουσιών που εμπεριέχονται στη σύνθεση του αποσμητικού, δημιουργείται δερματική αλλεργία. Έτσι, ο παθών δεν μπορεί να φορέσει κανένα αποσμητικό παρά μόνο να κάνει ντουζάκια.

7. στον ΙΔΡΩΤΑ

Μπορείτε να μην ιδρώνετε; Λίγο απίθανο. Αυτό όμως πρέπει να προσπαθήσουν μερικοί άνθρωποι που έχουν αλλεργία, όχι στον ιδρώτα των άλλων, αλλά στον δικό τους. Όταν ιδρώνουμε διάφορες τοξίνες που αποβάλει ο οργανισμός έρχονται σε επαφή με το δέρμα, το οποίο υπεραντιδρά και κοκκινίζει.

8. στην ΑΣΚΗΣΗ

Οι γιατροί συμβουλεύουν  τον κόσμο να κάνει άσκηση γιατί βοηθάει να έχουμε καλύτερη υγεία. Αλλά και εδώ κάποιοι έχουν μεγάλο πρόβλημα αφού μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε αναφυλακτικό σοκ αν κάνουν jogging η οποιαδήποτε έντονη άσκηση.

9. στα ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Μερικοί άνθρωποι έχουν ευαισθηδία στο δέρμα, την κόλλα και σε αλλά χημικά του παπουτσιού που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία του και τους  δυσκολεύουν τη ζωή.

10. στα ΠΑΝΤΑ

Αυτά τα άτομα έχουν αλλεργία σε τόσα πράγματα που η ζωή τους υποστηρίζεται τεχνητά. Μπορεί να έχουν αλλεργία στο γάλα της μάνας, στο κανονικό γάλα, σε διάφορες τροφές, σε εξωτερικούς παράγοντες (ήλιο, λατέξ κ.α.) που να τους κάνουν δέσμιους 24ωρης φροντίδας, αφού η παραμικρή έκθεση σε αλλεργιογόνα μπορεί να αποβεί μοιραία.