Παυλόπουλος: Θαρραλέα η πορεία της Μέρκελ στο προσφυγικό

Παυλόπουλος: Θαρραλέα η πορεία της Μέρκελ στο προσφυγικό

Με θετικά λόγια μιλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους χειρισμούς της Γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό ζήτημα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στο φύλλο της Δευτέρας της γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung», εν όψει της επίσκεψής του αύριο στη Γερμανία χαρακτηρίζει θαρραλέα την πορεία της Άνγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό.

«Ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θαυμάζει την προσφυγική πολιτική της Άγκελα Μέρκελ, κατηγορεί δε την Τουρκία ότι στηρίζει τους διακινητές προσφύγων» αναφέρει η εφημερίδα στον υπότιτλο της εκτενούς συνέντευξης, στην οποία ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι «η Μέρκελ είναι μεγάλη πολιτικός» και με τις αποφάσεις της στο προσφυγικό προσέφερε πολλά στην Ευρώπη και στην Γερμανία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, αλλά και ότι η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα, ενώ, σε ό,τι αφορά το χρέος, διευκρινίζει ότι «δεν μιλάμε για κούρεμα χρέους, αλλά για αναδιάρθρωση στη βάση των κανόνων του ΕΜΣ».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις, εξηγεί ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις δεν έχουν παραγραφεί και θα τεθούν στο κατάλληλο διεθνές forum, π.χ. στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr