Πατάτες φούρνου με πολτό κρεμμυδιού και φρέσκα μυρωδικά

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑΥλικά:
500 gr. πατάτες
1 μικρό κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
1/2 φλ. κρασί ροζέ
Θρούμπι
Κύμινο
Λεμονοθύμαρο (ή θυμάρι ή ρίγανη)
Δεντρολίβανο
Μαντζουράνα
Πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες, ρίχνοντας τα μπαχαρικά και τα αρωματικά στις αναλογίες που προτιμώ. Αναμειγνύω καλά με τις πατάτες, προσθέτω νερό και ψήνω στο φούρνο στους 220°C για περίπου 40′ και έπειτα χαμηλώνω στους 200°C και ψήνω μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες (φυσικά ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα της πατάτας, το φούρνο κλπ.). Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέσω νερό ώστε να μη στεγνώσει το ζουμί. Το προσθέτω σταδιακά και σε μικρή ποσότητα κάθε φορά, αναλόγως πόσο χρειάζεται.
Η συνταγή ζητάει αρωματικά φρέσκα, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα, αρκεί να μετριάσετε λίγο την ποσότητα, καθώς το άρωμά τους είναι πιο έντονο.

Πηγή —-> sintagoulis.gr