Παρφέ Σοκολάτας με Γλυκά του Κουταλιού

945032_459423534139852_353804345_nΦτιάχνουμε μία κρεμ ανγκλέζ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC, (πάνω απ’ αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει» γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35οC. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε και τα γλυκά του κουταλιού καλά στραγγισμένα και τα αμύγδαλα και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα μεταλλική. Την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον .

Χρόνος: 30΄

Μερίδες: 14

Πηγή —> glykes-alchimies.gr