Παρέμβαση Μπαλτάκου για συμβιβασμό στο σκάνδαλο της Energa!

ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ENERGA ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Με «παράκληση» Μπαλτάκου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και τον ιδιοκτήτη της Energa, προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο σκάνδαλο (ύψους περίπου 300 εκατ.) με τους προμηθευτές ενέργειας εμπλέκεται και η εταιρεία Hellas Power (πρώην Aegean Power, στην οποία συμμετείχε ο όμιλος Μελισσανίδη).

Επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ μετά την επίθεση που δέχθηκε

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Αυγής», η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου παρουσία των δικηγόρων της Energa Τάκη Μπαλτάκου και Μιχάλη Δημητρακόπουλου και του ιδιοκτήτη της εταιρείας Αριστείδη Φλώρου. Δύο μήνες μετά τη συνάντηση (στις 3 Νοεμβρίου) ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ Γιώργος Αντωνόπουλος πυροβολήθηκε από αγνώστους έξω από το σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, πριν υπουργοποιηθεί, είχε εμφανιστεί ως δικηγόρος στην υπόθεση ο Μάκης Βορίδης, γεγονός που σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Στην υπόθεση αυτή, που αφορά αδίκημα, και μάλιστα οικονομικό αδίκημα, σε βάρος του Δημοσίου εντοπίζεται το φαινόμενο οι κυρίως υπερασπιστές των κατηγορουμένων, που απολαμβάνουν σαφώς το τεκμήριο της αθωότητας, να είναι κυβερνητικά στελέχη και μάλιστα πρώτης γραμμής» είπε διευκρινίζοντας ότι δεν ταυτίζει τον δικηγόρο με την υπόθεση που αναλαμβάνει.

 

Θ. Πετράκος: Υπήρξε πίεση;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ακροάσθηκε τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νίκο Βασιλάκο, ότι ο Γ. Αντωνόπουλος σε επιστολή του προς τον ΛΑΓΗΕ στις 14 Νοεμβρίου αναφέρει «ποιος, κατά τη γνώμη του, είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης» και ότι «πιέστηκε από τον συνήγορο των κυρίων της Energa και της Hellas Power, δηλαδή των κύριων απατεώνων, από τον Τ. Μπαλτάκο, να γίνει συνάντηση και να πιεστεί για εξωδικαστικό συμβιβασμό, υπό την επιδιαιτησία της ΡΑΕ». Επιδιαιτησία της ΡΑΕ σημαίνει ότι θα πληρώσουν χρήματα, «αλλά δεν πάνε ισόβια, δεν έχουν ποινικές ευθύνες», εξήγησε ο Θ. Πετράκος, ο οποίος πρότεινε να ζητηθεί από τον ΛΑΓΗΕ η επιστολή του Γ. Αντωνόπουλου και ρώτησε «αν υπήρχε συνεννόηση και συμφωνία του Τ. Μπαλτάκου με τη ΡΑΕ, για να γίνει αυτή η πρόταση».

«Δεν γνωρίζουμε αυτή την επιστολή, δεν έχει κοινοποιηθεί», απάντησε ο πρόεδρος της ΡΑΕ και πρόσθεσε: «Όχι απλώς δεν γνωρίζουμε τι έκανε ο Τ. Μπαλτάκος που αφορά, απολύτως καμία σχέση και γνώση δεν είχαμε ούτε περί επί διαιτησιών και πώς μπορεί να είχαμε;».

Αργότερα ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος επιβεβαίωσε τη συνάντηση, αλλά όχι την «πίεση Μπαλτάκου». «Ουδέποτε με πίεσε ο Τ. Μπαλτάκος υπέρ του Αρ. Φλώρου. Υπάρχει έγγραφο με το οποίο ενημερώνω για τη συνάντηση. Ο Τ. Μπαλτάκος απλά παρακολουθούσε τη συζήτηση» δήλωσε (στο enikos.gr).

 

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Τα εμβάσματα και οι αποφάσεις της ΡΑΕ

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε στον πρόεδρο της ΡΑΕ ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις ημέρες που λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις της αρχής σχετικά με την Energa και την Hellas Power εμφανίζονται μεγάλα εμβάσματα προς λογαριασμούς του εξωτερικού των δύο εταιρειών (20 Σεπτεμβρίου 2011, 2 Νοεμβρίου 2011, 14 Νοεμβρίου 2011, 19 Ιανουαρίου 2012, 7 Φεβρουαρίου 2012) και τον ρώτησε αν είναι σύμπτωση. «Εγώ δεν μίλησα περί συμπτώσεων, πήραμε μία απόφαση και το λέμε» απάντησε ο Ν. Βασιλάκος. «Άρα, λέτε ότι μπορεί να σχετίζεται με τις αποφάσεις» επέμεινε η Ζ. Κωνσταντοπούλου. «Αυτό είναι πιθανόν, αλλά με τις αποφάσεις μας σχετίζονται οι κινήσεις όλης της αγοράς» είπε ο πρόεδρος της ΡΑΕ.

Ακόμη ο Ν. Βασιλάκος παραδέχθηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών, που μπορεί να παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Energa και της Hellas Power, δεν ζήτησε τη συνδρομή της ΡΑΕ με πληροφορίες, τεχνογνωσία και υλικό.0

Πηγή:http://www.avgi.gr