Σε ψυχιατρική εξέταση στη ΓΑΔΑ θα υποβληθεί η Βίκυ Σταμάτη καθώς φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της.

Στη συνέχεια, θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, η Β. Σταμάτη περιφερόταν άσκοπα επί ώρες για να καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι, κοντά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό κράτηση. Ο ίδιος ανέφερε ότι η κ. Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει».

Στη συνέχεια, όπως είπε, ειδοποίησε τον προϊστάμενο τής Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Β. Σταμάτη, ο Α. Κούγιας, αφήνοντας αιχμές, καθώς σε ανακοίνωση του μιλά για «υπερασπιστικούς σκοπούς που εξυπηρετούσε η απόδραση και η «παράδοση» της».
Ο ποινικολόγος, διαφωνεί με την ενέργεια της κρατούμενης και της εύχεται «αυτοί που τη συμβουλεύουν ή της συμπαρίστανται σε τέτοιου είδους ενέργειες να αποδειχθούν αποτελεσματικοί».

Υπενθυμίζεται ότι η απόδραση της Β. Σταμάτη έγινε πιθανότατα μεταξύ 1.30 τη νύχτα και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο, το λουκέτο.

Χθες Πέμπτη, με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Γρ. Πεπόνη που διενεργεί την έρευνα για την απόδραση αφέθηκαν ελεύθεροι από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός με τη σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων από τη στιγμή που διενεργείται και προκαταρκτική εξέταση για το ίδιο ζήτημα.

Έτσι οι υπάλληλοι αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις τις επόμενες μέρες.

Πηγή:http://www.avgi.gr