Πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει τα βήματα των σοσιαλιστικών κομμάτων σε Ισπανία και Πορτογαλία απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου. «Τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη αναθεωρούν την μέχρι πρότινος τακτική τους να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, αλλά με θρησκευτική προσήλωση στο νεοφιλελευθερισμό, με τα κόμματα της δεξιάς. Θα σας ευχόμουν να παρακολουθήσετε αυτά που γίνονται στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά δεν μπορείτε», τόνισε ο Ν. Παππάς.

Νωρίτερα ο Α. Λοβέρδος είχε αναφερθεί σε «σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης Τσίπρα – Καραμανλή ή Τσίπρα – Παυλόπουλου». Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ «εσείς δοκιμάσατε πολιτικό γάμο και μάλιστα με μία ΝΔ, με ακραία ατζέντα στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Δοκιμάσατε πολιτικό γάμο και απέτυχε».

Η ερώτηση αφορούσε το ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ. Ο Ν. Παππάς εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί το πρόβλημα από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία παρατυπία για την συγκρότησή του. Υπάρχει διαρκής μέριμνα από τον πρόεδρο της Βουλής».

Πηγή: http://www.avgi.gr