Παπανδρέου: Μέτρα λιτότητας, Σαμαράς: Κηρύσσουμε πόλεμο

Στη Δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας ότι «οι Έλληνες θέλουν να δουν πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που είχε ξεκινήσει η κυβέρνησή του τα δύο προηγούμενα χρόνια», στο περιθώριο συνεδρίου στο οποίο συμμετέχει, στο Ζανκτ Γκάλεν της Ελβετίας.

«Στην Ελλάδα είμαστε όλοι λυπημένοι για το ότι έπρεπε να υποστούμε αυτή την κρίση και το ερώτημα είναι αν θα μείνουμε απλά λυπημένοι ή θα μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», είπε και συμπλήρωσε: «Μειώσαμε το χρέος μας κατά 100 δισ. ευρώ, αυτό είναι μια μεγάλη ανακούφιση, μειώσαμε επίσης το έλλειμμα και όλα αυτά έγιναν μεν με μεγάλες περικοπές, θα καταστήσουν δε την οικονομία μας βιώσιμη».

Σχετικά με το θέμα της ανεργίας, ο Γ.Παπανδρέου επισήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα το μοναδικό θύμα της, αλλά και η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και άλλες χώρες. Επίσης, πρόσθεσε ότι το μοναδικό φάρμακο για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό είναι τα μέτρα λιτότητας σε συνδυασμό με μία οργανωμένη στρατηγική ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, πόλεμο κατά των δουλεμπόρων κήρυξε ο Αντώνης Σαμαράς από την γέφυρα των Κήπων, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης.

Πρώτη προτεραιότητα του προέδρου της ΝΔ είναι ,σύμφωνα με αυτά που είπε, η εθνική ασφάλεια και σχετικά με την Τουρκία δήλωσε: «Δεν πρόκειται να δεχτούμε και ας πάει αυτό το μήνυμα παντού, να συνεχίσουμε αυτή την απίστευτη διαδικασία με τους δουλεμπόρους, τους κηρύσσουμε πόλεμο και να το ξέρουν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η απελπιστική κατάσταση σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας με την λαθρομετανάστευση και ο καθένας θα πρέπει να πάρει το μήνυμα μας».