Πανσέτα γεμιστή με πράσινα μήλα, αχλάδια και αρωματικά

panseta4367Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (καρέ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το χυμό και ξύσμα, το θυμάρι, τη ματζουράνα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το κρέας με ένα κοφτερό μαχαίρι ώστε να έχει μεγάλη επιφάνεια για να βάλουμε τη γέμιση (ή ζητάμε απο τον κρεοπώλη μας να το κάνει αυτός).

Απλώνουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο το ένα δίπλα στο άλλο και από πάνω 2 κομμάτια λαδόκολλα για να τοποθετήσουμε το κρέας. Πάνω στη λαδόκολλα στάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Απο τη μεριά του λίπους της πανσέτας χαράσουμε διαγώνια και τη γυρνάμε απο την άλλη μεριά για να την γεμίσουμε. Τοποθετούμε τη γέμιση περίπου στη μέση σε μια γραμμή και διπλώνουμε το κρέας σφίγγοντας καλά και με προσοχή ώστε η γέμιση να μήν μας φύγει έξω.
Χρησιμοποιούμε σπάγγο μαγειρικής, δένοντας πρώτα τις 2 άκρες (ώστε να μήν φεύγει η γέμιση) και στη συνέχεια το υπόλοιπο κρέας.
Βάζουμε το κρέας προσεκτικά πάνω στη λαδόκολλα και το κλείνουμε καλά.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς 2,5 με 3 ώρες πάνω σε σχάρα και βάζουμε από κάτω ένα ταψί.
Μετά τις 2 ώρες αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά για να κάνει ωραία κρούστα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Υλικά
1 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
χυμό και ξύσμα απο 2 λεμόνια
φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ματζουράνα
6 σκελίδες σκόρδο, 50 γραμμάρια σταφίδες
3 κιλά Πανσέτα χωρίς κόκαλο
2 πράσινα μήλα, 2 αχλάδια
λίγο Ελαιόλαδο
Αλάτι

Πιπέρι

Χρόνος Εκτέλεσης: 3 ώρες κ 30 λεπτά
Κόστος: 15.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 2
Μερίδες: Οικογενειακή

Κάνουμε καλούς κόμπους και σφίγγουμε πολύ το αλουμινόχαρτο για να μείνει μέσα η γέμιση μας. Όλα τα κρέατα πρέπει οπωσδήποτε να τα ψήνουμε πάνω στη σχάρα.

Πηγή —> oisyntagesmoy.gr