Ούτε ώρα για χάσιμο

ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ 24.9Να κυβερνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά καλούνται τα μέλη της νέας κυβέρνησης που ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ο πρωθυπουργός και ορκίζονται το πρωί (10 π.μ.) ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της συμφωνίας με τους δανειστές είναι ούτως ή άλλως ασφυκτικό, αλλά και η βούληση της κυβέρνησης είναι να «τρέξει» γρήγορα ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαπραγμάτευση για τις μεταρρυθμίσεις της πρώτης αξιολόγησης και εντός του έτους να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να αρχίσει η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους. Υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί να αρθεί το καθεστώς «ασφυξίας» στην οικονομία και η κοινωνία να μπει και πάλι σε κίνηση.

Άμεση και πιεστική, βεβαίως, είναι και η ανάγκη ανταπόκρισης της κυβέρνησης στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων, με τον Αλ. Τσίπρα να φεύγει αμέσως μετά την ορκωμοσία για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής. Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της κυβέρνησης, αξιοσημείωτο είναι ότι, εκτός των στελεχών που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝ.ΕΛΛ. και τους Οικολόγους Πράσινους, ενισχυμένη είναι και η εκπροσώπηση του σοσιαλιστικού χώρου.

* Πιεστική αναγκαιότητα το τρέξιμο της συμφωνίας με τους δανειστές και η αντιμετώπιση των εκρηκτικών κοινωνικών προβλημάτων

Πηγή: http://www.avgi.gr