Γιαννίτσης: Οι πολίτες πρέπει να πάνε στις κάλπες.

Να παρευρεθούν όλοι στο προγραμματισμένο… ραντεβού με τις κάλπες την Κυριακή, παρέτρεψε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, μετά τη γενική πρόβα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο με τους τεχνικούς της Singular Logic.

«Τεχνικά η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα θα είναι δυνατή γύρω στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής, από το 10 έως το 13% των εκλογικών τμημάτων της χώρας», είπε θέλοντας να υπενθυμίσει ότι η αρχική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γινόταν στις  21:30 και χθες επισημάνθηκε ότι για μεγαλύτερη ασφάλεια η εκτίμηση του αποτελέσματος μετακινήθηκε για περίπου δύο ώρες αργότερα.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι υπάρχει πολιτικό θέμα, καθώς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το 10% με 13% είναι επαρκές για να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για τη Βουλή της Δευτέρας, καθώς  πιθανολογείται να γίνει έκπληξη με 2-3 κόμματα που θα πάρουν το πολυπόθητο 3% και θα διαφοροποιήσουν το κλίμα και το αποτέλεσμα της νέας Βουλής.

Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε ότι «το σύστημα για τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στις όποιες απειλές, κάτι για το οποίο διαβεβαίωσαν και οι άνθρωποι της Singular Logic».